De basis van Nine Star Ki

Nine Star Ki: Op een dag werd ik gewezen op een vierkant met 9 hokjes zoals bij boter kaas en eieren. Tegenwoordig zegt men sudoku, wat het natuurlijk ook niet is.

Dat is wiskunde zei ik, toen ik bovenstaand figuren zag. Alle getallen bij elkaar opgeteld (diagonaal, horizontaal, verticaal) vormen 15.
Het systeem van Nine Star Ki is dan ook wiskundig uit te leggen. Zelf zette ik het bewijs op papier voor Heluo Hill, zodat de derde Star in een handomdraai bekend is en ‘je niet meer hoeft te tellen’. Ieder jaar verschuiven de eigen sterren door The square in de volgorde van de pijlen en zo kom je steeds in een andere energie te staan.
Ook Four Pillars gebruikt diverse wiskundige formules voor de Jaar, Maand Dag en Uur Pillar. Master Yu is één van de personen die dat uitgeschreven heeft.


Dit ‘Magic Square’ is de basis van Nine Star Ki. The Magic Square staat voor ‘alles in balans’.

Wanneer zijn mensen dan in balans? Te denken valt aan o.a. relaties, werk, wonen en gezondheid. Welke invloed heeft voedsel, het jachtige leven en de zucht naar geld en status op de balans van de mens. Waarom maken mensen op welk moment (ineens) een keuze?
Een bekend fenomeen is de Club van 27. Velen kennen dit wel bij naam, maar heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het zit?  Namen noemen ik niet, maar je kan dit ook doortrekken naar de club van 54.   

Zie ook doel en voor wie