Over mij

Wie ben ik en waarom Nine Star Ki

Mijn achtergrond
Ik ben geboren in augustus 1962, te Haarlem en studeerde wiskunde aan de leraren opleiding VL-VU te Amsterdam.

Meteorologie: vanaf mijn jeugd ligt mijn interesse bij ‘t weer. Meteorologie: het interessante is waarom het weer soms onverwachts verandert. Zijn er andere aanwijzingen die wij niet kunnen zien? 

Wiskunde: Meten is toch weten? Natuurlijk moet je ergens beginnen en vanuit axioma’s uitgaan. Als de wiskunde van zichzelf zegt dat het nooit helemaal zeker is dat de 5 axioma’s nooit in tegenspraak met elkaar zullen komen is dat filosofisch gezegd. 

Nine Star Ki: Op een dag werd ik gewezen op een vierkant met 9 hokjes zoals bij boter kaas en eieren. Tegenwoordig zegt men sudoku, wat het natuurlijk ook niet is.

Magic Square 2Dat is wiskunde zei ik, toen ik bovenstaand figuur zag. Alle getallen bij elkaar opgeteld (diagonaal, horizontaal, verticaal) vormen 15.
Dit Magic Square is de basis van Nine Star Ki, zo werd mij gezegd. 

The Magic Square, alles in balans.

Wanneer zijn mensen dan in balans? Te denken valt aan o.a. relaties, werk, wonen en gezondheid. Welke invloed heeft voedsel, het jachtige leven en de zucht naar geld op de balans van de mens. Waarom maken mensen op welk moment een keuze? Een bekend fenomeen is de Club van 27.  

Zie ook doel en voor wie